Ученически КОНКУРС: ЧистоЗнание в Действие

 

Фондация «ЗАЕДНО — общуване за подкрепа и развитие», в партньорство с «ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ» реализира национална кампания «Практични умения за устойчив начин на живот, 2014»

Каним всички млади хора на България, които ходят на училище, да се включат в националния конкурс «ЧистоЗнание в ДЕЙСТВИЕ» и заедно с Природата да създадем зелени оазиси на радостта, красотата и изобилието на мястото, където живеем. Няма по-велико приключение от това, да създаваш мечтите си, на мястото, където живееш и заедно с хората, които обичаш.

Запознайте се с Пермакултурата, тази уникална система за дизайн на устойчив стил на живот в хармония с  Природата. Мечтайте смело, свежо, зелено и цветно, работете заедно с Природата, почиствайте, създавайте, облагородявайте, откривайте нови възможности, прилагайте креативни решения на старите проблеми, разкривайте нови хоризонти и създавайте красиви, полезни и любими за всички неща на мястото, където живеете...

Споделете вашата уникална идея и опит.
Включете се в конкурса.
Очакваме ви!

Каним ви да се включите в този конкурс, защото чрез него заедно можем:

  • да се погрижим за Природата и нашето общо бъдеще
  • да създадем едно ново, зелено, цветно, красиво, любимо на всички пространство
  • да споделим радостта от сбъднатите мечти
  • да създадем един по-красив, хармоничен и усмихнат свят, в който да живеем
  • да покажем, че младите хора на България имат силата и знанието да се погрижат за най-ценното богатство - Природата.

ПОКАНА ЗА УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС НА ТЕМА: "ЧистоЗНание в Действие - заедно с природата създаваме красота и изобилие"

ДАТИ: 1 март 2014 — 30 май 2014 г.

ЦЕЛ: Конкурсът има образователен и евристичен характер, има за цел да стимулира процес на "учене чрез преживяване" за придобиване на познания и практични умения за устойчив начин на живот, и също така, да възпита в отговорно и осъзнато отношение и грижа за природата, чрез насърчаване на творческите действия и пряко взаимодействие на децата с природата и нейните ресурси.

Конкурсът се провежда съвместно с кампанията «Да изчистим България» и в контекстна на инициатива за деца и младежи "ЧистоЗнание"

УЧАСТНИЦИ: право на участие в конкурса имат всички ученици от 1 до 11 клас на учебните завсения в България, подкрепени от техните учители и родители.

УСЛОВИЯ:

Участието в конкурса изисква от участниците да изпълнят  четири конкретни стъпки:

1. Да се запознаят с етиките и принципите на Пермакултурата
2. Да измислят своя идея, с която да се погрижат за Природата и нейните ресурси
3. Да реализират своята уникална идея, съвместно с учители, родители и приятели
4. Да изпратят кратък текст и няколко снимки, проследяващи реализирането на тяхната идея, на адрес: biogradinka@gmail.com

Участниците трябва да осъществят своя уникална идея за почистване и култивиране на средата, в която живеят, или да използват някое от следните конкретни предложения:

НАГРАДИ: всички изпратени истории, които са реализирани в перода 1 март - 30 май 2014 г, и отговарят на изискването: «дейности с грижа за природата и нейните ресурси», ще бъдат публикувани на сайта www.etika.zaedno.net.

  • Всички участници в конкурса ще получат СЕРТИФИКАТ за участие в Националната кампания, а техните истории ще станат част от интерактивна он-лайн изложба под надслов «Вдъхновяващи истории за Бъдещето, което расте в училищата на България».
  • Практическите умения, които децата ще добият, планирайки и реализирайки своите идеи, са истинската награда за участието в тази образователна кампания.
  • Публикуването на историите на участниците ще става текущо през цялото време, докато тече кампанията.
  • Специална награда ще има за първите 30 екипа, които се включат в конкурса.

* * * ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА, НЕ Е НЕОБХОДИМА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ.

 

  • Материалите за участие за Конкурса (кратка история и снимки) може да изпращате в срок до 30.05.2014 г. на адрес: biogradinka@gmail.com

Благодарим на всички, които изпращат прекрасни истории за реализирани вече дейности с грижа за Земята и хората, всички ваши материали, с радост публикуваме на страницата на Пермакултурния дизайн, и очакваме актуална информация с вашите акции на тема: ЧистоЗнание в Действие, 2014.

За справки и допълнителна информация:

Е-mail: biogradinka@gmail.com  

Елена Анастасова – тел.: 0896 86 06 40

Конкурсът "ЧистоЗнание в Действие" е интерактивен образователен модул към проект "Солидарна мрежа на вкусните образователни био-градинки в България", който се реализира от Фондация “ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие”, с финансовата подкрепа на Конфедерация Щвейцария, чрез “Фонд за реформи, свързани с гражданското общество”.