За "Пейката на любовта" и една сговорна дружина, която планини повдига

Отново имаме история за разказване. Този път това е историята на една пейка, която някога, някъде беше заклеймена като “Пейка на любовта”. И някога, някъде, беше станала жертва на липсата на време, средства и желание у хората да я поддържат в добър вид.

Тези от вас, които следят отблизо с какво се занимаваме, вероятно знаят колко много ни боли за запуснати места в и край градчето ни. Затова още със събирането ни през февруари сложихме Пейката в топ три на нещата, които трябва да променим тази година (другите са Стената и Кросфит площадката).

Защо?

Защото това не е просто пейка. Това е едно от най-прекрасните места в района на Дряново. Намира се на средната скала, точно над самия Дряновски манастир. Гледката, която се открива от там може да очарова дори най-заклетия привърженик на градския пейзаж. Отляво и отдясно се извисяват огромни канари, а сгушени между тях в прохладната прегръдка на зеления балкан стоят Манастира и х. „Бачо Киро”. Това е единственото място, откъдето с поглед може да обгърнете цялата тази красота.

Цялата история на тези млади, творящи и радващи се на живота си хора ще намерите ТУК.

Източник: http://mogadryanovo.org/