Резултати от Конкурса "ЧистоЗнание в Действие"

Конкурсът "ЧистоЗнание в Действие" се проведе в периода 1 март - 30 май 2014 година, в партньорство с Кампанията "Да изчистим България".

В Конкурса се включиха 60 екипа с повече от 700 участника от 50 населени места от цяла България. Всички тези инициативи за почистване, рециклиране, създаване на градинки, засаждане на цветя, билки, ядивни растения и дървета, на местата където живеем, са надеждата ни за едно щастливо и красиво ДНЕС за красивата ни планета и за прекрасната ни родина - България.

БЛАГОДАРИМ ЗА СПОДЕЛЯНЕТО!

БЛАГОДАРИМ за това, че направихте вашето лично усилие.

ЧистоЗнание в ДЕЙСТВИЕ ни вдъхновява за конкретни стъпки, с които ние изграждаме устойчива култура на живот:

  • поЗнаване - това е нашият жест на уважение към мъдростта на Природата
  • поЧистване - това е нашият жест на отговорност към планетата Земя - нашият общ дом
  • заПазване - това е нашият жест на грижа към ресурсите за Живот за всички живи същества
  • съзДаване - това е нашият творчески жест към бъдещето на идните поколения
  • споДеляне - това е нашият жест на обич към хората, с които живеем.

"ЧистоЗнание в ДЕЙСТВИЕ" имаше за задача и да ви представи Пермакултурата. Днес, с методите си, Пермакултурни дизайнери по цял свят, успяват да преврнат световната криза по замърсяване и изчерпване на ресурсите, във вдъхновяващ проблем, който съдържа решението и необятни възможности за позитивна промяна и прогрес за всеки един от нас и за цели общности.

Ако днес някъде около себе си видите нещо ново, нещо красиво, нещо, което усмихва душата ви - приемете го като жест на благодарност и гордост от страна на Природата на красивата ни Родина!

Вашата активност, стремеж към красотата и действия с грижа и любов към природата, за пореден път ни убеждават, че малките действия, които обикновените хора правят с много любов, променят качеството на живота ни завинаги! Благодарим Ви, че Ви има. Продължавайте да вдъхновявате околните със своите действия!

Уникалното на този Конкурс е, че в него всички са победители и няма победени. Вярваме, че всички екипи, които се включиха в конкурса, са останали вдъхновени и обогатени от своята инициатива. А онези, които не са успели да се включат, също са облагодетелствани и печеливши, защото средата, в която живеят е малко по-красива и това действа вдъхновяващо.

До края на месец юни ще се свържем с всички екипи, които участваха, за получаване на Сертификатите за участие и наградите.